Sivut

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Millä sisustetaan nyt?

Sisustus ja sen trendit elää paljolti vuodenaikojen mukaan. Syksyllä ja syystalvella sävyt ovat tummempia ja värit kylläisempiä, taas sitten kun käännytään kevään puolelle ja aurinko alkaa paistamaan, sisustuksen sävytkin vaalenevat ja raikastuvat.
Tyylejä on yhtä monta kuin on sisustajaa ja kaikkea ei trendeistä kannatakaan mukaan omaan sisustukseen ottaa, mausteeksi vain...Täytyy löytää vaan ne itselle sopivat ja mieluisat asiat! Jos sitten johonkin hullaannut niin se on yleensä menoa. "On varottava, että mopo ei karkaa käsistä".


Syksy/Talvi on tuonut tullessaan murretut sävyt:

mm. Poltetun turkoosi, musta, kupari, messingi ja oljen keltainen on nyt pinnalla. Suosittua on myös kuluneet pinnat ja käsityön leima virkattuine liinoineen ja itsetehtyine mattoineen.


Musta-Messinki-Kupari

Kupari ja messinki on tehnyt paluun sisustuksiin rytinällä... Maanläheiset sävyt pinnoissa yhdistettyinä kaudenväreihin messinkiin ja kupariin on nyt in.
Musta-Kupari ja vanha oikein kulunut puu, MITEN HERKULLINEN ja hieman mystinenkin yhdistelmä.


Valkoinen-Musta, Turkoosi ja Oljenkeltainen

Valkoisen ja mustan liitto on hyvä ja ajaton peruspohja sisustukselle.  Mielenkiintoa saa myös eri materiaaleilla ja kiiltoasteilla. Siihen on helppo lisätä värejä kausien mukaan...
Nyt mausteeksi voit lisätä poltettua turkoosia tai oljenkeltaista tai miksipä ei vaikka molempia! TOIMII!


Vedenvihreää

Vedenvihreä kuten aqua sopii ruskean ja valkean kanssa sekä on luonteeltaan raikas, maanläheinen ja rauhoittavakin väri, myös kiviseinä (vaalea) sopii hienosti tämän tyyppiseen sisustukseen. Ajo- ja kelopuu täydentää ja tuo taas lämpöä muuhun sisustukseen.

Pastellikarkki

Vaaleaa roosaa, raikasta sinistä ja hempeää vihreää sekä hentoa keltaista ja lilaa. Nämä toimii esim. eriparituoleissa ruokapöydän ympärillä, jossa pöytä kokoaa kaikki yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.
 Kun sisustus on kiinteiltä pinnoiltaan pääsääntöisesti valkoinen tämä väri-ilottelu toimii hyvin... sisustustyynyissäkin on väriä ja yksityiskohdissakaan, kuten astioissa ei ole värejä säästelty.... Räsymattoja ja vanhan astiakaapin löytää yleensä myös tällaisesta kodista. Sisustus kuin karkki!


Kierrätys on taas tätä päivää

Kierrätyskodissa näkyy kerrostumat aikakausista, hankittu on vanhaa ja vain tarpeellinen uutta. Räsymatot ja eriparituolit on kuin luotu tähän tyyliin... tässä kodissa maalataan ja tuunataan, jämämaalit ja -kuteet tulee käyttöön. Kalusteita on saatu lähipiiriltä ja hankittu kierrätyksestä, kirppareilta ja netistä. Kaikki nivoutuu yhteen ja käsin tekeminen on vahvasti läsnä sisustuksessa. Vanhat opetustaulut on nyt myös tämän ajan sisustushankinta.

Klassikot

Klassikko huonekalut ovat myös hyviä hankintoja. Ne kestää aikaa ja soveltuvat monenlaiseen sisustukseen. Luonnonläheiset sävyt niin pinnoissa kuin kalusteissa ja tekstiileissä kestää aikaa sekä ovat ajattomia. Tämä sisustus koostuu ajan kanssa harkituista hankinnoista.

Tekstiilit ja sisustus

Vanhat pisit, räsymatot, vanhat opetustaulut, Sisustustyynyissä eläintenkuvat, neulos/karva sekä paljetit ovat tämän hetken juttu.

Miten minä sitten sisustan?

Itse tykkään luoda kokonaisuuden harmonisesti luonnollisilla ja hillityillä sävyillä, viihdyn sellaisessa kodissa. Selaan paljon sisustuslehtiä ja luen sisustusblogeja ja ihailen niistä pastellisia "karkkikoteja". Ne ovat ihania ja luulen että viihtyisinkin sellaisessa, mutta pitemmän päälle tiedän että kyllästyisin, joten tyydyn ihailijan rooliin :)

Tyylini sisustaa sesonkeja on hyvinkin vaihtelevaa. Joskus menee pitkään ettei mitään ole halua uusia ja välillä tuntuu, että sisustustyynyt ja huonekalujen järjestys vaihtuu yhtenään.

 Kun löydän netistä, kirpparilta tai kierrätyksestä, jonkin uuden sisustuselementin voi olla edessä suuria muutoksia. Monesti tapahtuu lumipalloefekti eli kun uusit jotain, niin se johtaa seuraavaan jne. Näin meillä kävi kun hankin kuvassa olevan kirjoituskoneen Ekotorilta.
Välillä taas tulee mieleen, että tekisi mieli myydä koko sisustus ja ostaa "uudet" kalusteet ja tekstiilit... aloittaa puhtaalta pöydältä, mutta tämä ei ole kamalan ekologinen tapa sisustaa. Sitä paitsi pidän kovasti vanhoista esineistä ja huonekaluista, mieleisten löytäminen ei tapahdukaan ihan hetkessä.
Minkä sisustukseeni haluaisin on vanha mustapohjainen rekisterikilpi ei siis kovinkaan helposti saatavilla! Muutkin rekkarit kiehtoo... en tiedä miksi! Niissä on vaan se jokin.


VINKKI!! Ota jotain pois ja lisää sitten jotain, pienilläkin muutoksilla saa ihmeitä aikaan!

                                                                 -Henna-