Sivut

tiistai 9. joulukuuta 2014

Sisustus ja punainen lanka...

Kodissa on tärkeintä se, että sen asukkaat viihtyvät siellä, kuitenkin sisustusta suunniteltaessa/ tuunattaessa/ päivitettäessä kodissa kannattaa miettiä, että mikä voisi olla se juttu ns.punainen lanka siinä omassa sisustuksessa!?

Olisiko se jokin materiaali, väri, tyyli tai esine lähtökohtana muulle sisustukselle. Onko nykyisessä sisustuksessa jokin lempi kaluste tai asia joka olisi aiheena/ideana uuden tyylin tai sisustuksen luomisessa...

Punaisen langan ollessa vielä hieman hukassa kannattaa lähteä miettimään tarkemmin sitä omaa tyyliä ja kartoittamaan jo hankittujen tavaroiden sekä tekstiilien pohjalta mikä tai mitkä asiat siinä on hyvää ja mitkä vastaavasti huonoa?

Mitä haluat vanhasta tuoda uuteen kokonaisuuteen ehdottomasti mukaan... Mitä säästetään ja mitä taas ei!? Ota esim. kuvia asioista mitkä haluat säästää ja kerää näytteitä väreistä ja materiaaleista jotka miellyttää. Kaikkea ei tarvitse lopputulokseen mukaan ottaa, mutta kaikesta on sitten helppo koota yhtenäinen kokonaisuus.

Muista antaa ajatukselle aikaa ja yön yli nukkuminen mietinnän ja suunnittelun jälkeen monesti selkeyttää ajatuksia ja helpottaa lopullisen päätöksen tekemistä.

Vinkkejä!

Sisustuksessa voi näkyä vahvasti esim. kierrätys, design, taide, harrastukset, työ tai vaikkapa jokin väri tai materiaali... olisiko niissä ainesta kotisi punaiseksi langaksi? Jos pitää kovasti vaikka valkoisesta niin se ei tarkoita että kodin ilme on yksitoikkoinen ja tylsä sen ollessa Valkoinen. Silloin voi leikitellä eri materiaaleilla ja kiiltoasteilla! Käytä myös vasta kohtien liittoa: kylmä - lämmin (kivi-puu), pehmeä- kova ja kirkas-matta, musta-valkoinen. Terästä lopputulosta myös hieman jollain värillä, jota käytät vaikkapa punaisena lankana sisustuksessa läpi huoneiston.


Minun punaisia lankoja on...

 
Tekstit, maanläheiset sävyt, pitsi....Itse olen hurahtanut erityisesti teksteihin sisustuksessa... Onhan sanottu, että ne eivät ole enää tätä päivää, mutta pidän niistä edelleen... jotain tietenkin olen myynyt niihin kyllästyttyäni ja että voin hankkia uusia :) niin ja tekstit ovat muuttaneet ajan saatossa sisustuksessani muotoaan. Ensin tuli sisustustarrat, sitten kyltit sekä rasiat... nykyisin pidän erityisesti liiduilla kirjoitetusta jutuista sen käsityöleiman vuoksi! Vanha kunnon Dymo-kone on kanssa pistänyt pääni sekaisin! Olen hankkinut myös kirjoituskoneen Ekotorilta.... Uusimpana hankintanani on tussit, joilla voi kirjoittaa esim. pelti- tai lasipurkkiin ja myöhemmin pyyhkiä sen pois jos sisältö muuttuu....

Voiko tekstiä olla kotona liikaa? Jonkun mielestä varmasti, mutta mielestäni ei jos se on tehty jollakin logiikalla ja itse viihtyy :) Ainahan voi kokeilla ja jos alkaa kyllästyttää niin palaa takaisin entiseen tai kokeilee jotain muuta. Vaihtelu virkistää.

Työpaikallakin kannattaa esim. kahvihuonetta/taukotiloja sisustaa aika ajoin, näin saadaan arjen hyvin arkiseenkin tilaan uutta ilmettä ja viihtyvyyttä...

Rohkeasti kokeilemaan ja sisustamaan... Ja muista! Kaikkea ei tarvitse tai kannatakaan hankkia heti... pääasia, että ajatustyö lopputuloksesta tai sen suunnasta on mietitty ja siihen pyritään askel askeleelta.


KOKEILE ROHKEASTI UUTTA! AINA VOIT PALATA TAKAISIN VANHAAN, TUTTUUN JA TURVALLISEEN!

-Henna-