Sivut

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Katse työpisteeseen....

Uusi vuosi on alkanut ja kevätkin kohta alkaa näyttäytyä meille pitenevän päivän muodossa. Olipa kyse kodin tietokone/ompelupisteestä tai työpisteestä ylipäätään olisiko aika katsoa mitä parannettavaa käytännön ja esteettisyyden kannalta siinä olisi? Tarvitsetko uuden tuolin tai kenties olet haaveillut uudesta ompelukoneesta tai tietokoneen hiiri on vaihdon tarpeessa.... pienetkin asiat kuten kynät tai uudenlaiset mapit sekä viherkasvi piristävät arkista aherrusta. Siivous ja turhan karsiminen helpottaa arkea sekä raikastaa kummasti. Muista myös ergonomia!


Kaunis ja järjestyksessä oleva työpiste on houkuttelevampi paikka työntekoon, kuin nuhjuinen ja sekamelskan vallassa oleva.. siis ainakin minulle :)
Vaikka pyrin pitämään toimistonurkkauksessani kaikki suht. järjestyksessä niin aika-ajoin pakka meinaa levitä käsiin, silloin se vaatiikin aikaa ja vaivaa, että saadaan taas paikat kuntoon. Kun saa uutta ilmettä sisustukseen, niin johan taas homma luistaa paremmin.

Mistä koostuisi työhuoneeni jos saisin valita?

 
L-mallinen työpöytä
3xtuoli (satulatuoli, työtuoli (käsinojilla) ja nojatuoli+rahi)
Laatikosto mappihyllyllä
Korkea taso tai lipasto seisomatyöhön
Kattoon epäsuoravalaistus
pöytä- ja lattiavalaisin
Luonnonvalo työpisteelle sivulta (näin ei heijasta)
Tyyliltään pelkistetty, mutta kodinomainen ja tilassa tulisi olla kontrasteja. Selkeys olisi a ja o
Mukava maisema tottakai, missä voisi lepuuttaa silmiä

 HMMMMM Kaikki on lähellä ja järjestyksessä. Riittävästi säilytystilaa ja mappihylly sekä seisomatyöpiste tuovat tilaan lisää mukavuutta ja toiminnallisuutta. Tilava työpöytä ja oven suuhun jalkanaulakko, johon on kätevä riisua takkia töihin tultaessa. Pari viherkasvia ja mukava työtuoli. Raikkaat värit, joita vaihdettaisiin kauden ja ajan mukaan. Ehkä pieni toimistokeittiö, jossa keitellä kahvit. Nojatuoli ja rahi sekä pieni kahvipöytä siinä vierellä valaisimineen luovat mukavan tauko ja tuumaus paikan. ... SIINÄPÄ SE LYHYKÄISYYDESSÄÄN :)
 

ToiveToimisto, jossa työt sujuu...
 
 
 

Tämän hetkinen toimistonurkkani..
 
Tämän hetkinen toimistoni on toimiston lisäksi samalla walk-in vaatehuone, nojatuolia sinne ei mahdu vaikka kuinka yrittäisi ja työpiste on auttamattomasti liian pieni. Huoneen plussat ovat ikkunakalvo ikkunan alaosassa (suosittelen) luonnonvalo ei heijasta ja kaikki ei näy ulos, kotrastia tuova liitutaulutarra kaapinovessa ja kahden lipaston yhdistelmä, joka luo hyvän seisomatyöpisteen sekä tuo lisää laskutasoa ja käytännöllisyyttä. Itse tuunaama ilmoitustaulu (Klikkaa ohjeeseen) tuo tilaan persoonallisuutta ja kun tila on pieni kaikki on käden ulottuvilla. No unelmien toimistoon on vielä siis matkaa, mutta aina voi haaveilla ja tietää mihin sitten pyrkiä. Toisesta huoneesta löytyy isompi työ-/valopöytä ja nojatuoli, joten työt sujuu. Kuitenkin sopuhintainen työtuoli, jossa yhdistyy esteettisyys ja toiminnallisuus sekä ergonomia on vielä etsinnässä.

 

Mitä sitten tulisi huomioida toimistossa ja sitä tehdessä?

 
Jokaisella meillä on omia mieltymyksiä ja tarpeita, mutta on joitain asioita mitä kaikkien tulisi huomioida ja miettiä kun toimistoa suunnitellaan.
 
Mm.
  1. Huolehdi riittävästä valaistuksesta ja siitä että se ei luo häiritseviä varjoja taikka heijastu esimerkiksi näyttöpäätteeltä silmiin.
  2. Työtuolin tulisi olla hyvä... tukee alaselkää ja säätömahdollisuuksia tulisi olla niin, että katsot näyttöä hieman alaviistoon... olkapäät ovat rentoina ja ranteet tuettuina.
  3. Riittävästi tilaa työpöydällä ja hiirellä myös.
  4. Luonnonvalo tulisi näyttöpääteellä työskennellessä sivulta.
  5. Kaikki jatkuvasti tarvittavat tavarat ovat saatavilla vaivattomasti ja tuolilla on tilaa kunnolla liikkua.
  6. Harvemmin tarvittavat tavarat voivat olla pienen matkankin päässä, jotta tulee noustua ja liikuttua.
  7. Työpöytä on niin, että näet ovelle/ käytävälle vilkaisemalla.


Luo toimistostasi mukava ja luova ympäristö työskennellä. Muista pitää taukoja niin pysyt virkeänä! Mukavaa  työvuotta 2015!
 
 -Henna-