Sivut

perjantai 20. helmikuuta 2015

Viherkasvit ja leikkokukat sisustuksessa...

Tuo viherkasveilla eloa sisustukseen!

 
 
 
Viherkasveja voit valita sisustukseesi sisustustyylisi innoittamana ja sitä tukien tai voivathan ne olla lähtökohta koko sisustukselle.
Lehden muoto, väri ja kasvin olemus voi tukea sisustustyyliä ja korostaa sitä sekä herättää sisustuksen henkiin.
 
Kasvia sijoittaessa/ etsiessä sisustukseen on otettava huomioon ilmasto, valon määrä, onko vetoisaa, allergiat, onko kasvi millainen hoitaa (sopiiko asukkaille)


Leikkokukkia käytettäessä et sitoudu hoitamaan kasveja niin pitkään kuin viherkasvin hankkiessasi:  Voit vaihtaa kauden väriä vaivattomasti ja juhlan tai sesongin jälkeen vaihtaa uusiin taikka hävittää asetelmat kokonaan kunnes taas on aika uusien kukkien.
 
Leikkokukkia voit hankkia niin arkeen kuin juhlaankin.
Kun sisustaa kukilla väreilläkin voi ilotella, koska tietää pian olevan taas uuden värin aika!

Asetelmissa voit yhdistää leikkokukkia ja viherkasveja sekä kuivakukkia tai oksia.
Asetelmat tuovat kotiin persoonallista ilmettä sekä korostaa sesonkia. Kukkien kautta voit aistia sisustusta monilla eri aisteilla. Tuoksut, värit ja materiaalit vaihtuvat kauden mukaan.
 

Viherkasveilla eloa jokapäiväiseen sisustukseen:

Ennen kun hankit kasveja mieti mihin/millaiseen paikkaan sen sijoittaisit(valo-varjo, veto-huoneen nurkka, kuiva-kostea jne.), onko allergioita, millaisella innolla olet valmis kasveja hoitamaan, minkä tyylisiä ja kokoisia kasveja haluaisit?
Viherkasveista on iloa silmälle, mutta jotkin kasvit puhdistavat huoneilmaakin sekä tuovat raikkaalla ilmeellään hyvää mieltä. Viherkasveilla voit myös korostaa ja raikastaa sisustusta ja sen tyyliä.
 
Muistathan että mullassa elää itiöitä ja joistakin kasveista irtoaa siitepölyä, niin ja joidenkin kasvien tuoksu pelkästään voi aiheuttaa allergisen reaktion.
Jos olet herkkä niin makuuhuoneeseen viherkasvin sijoittamista kannattaa miettiä onko se järkevää.

Omat viherkasvini ovat pieniä ja tyylini niiden osalta on aika minimalistista ja helppo hoitoista suosivaa. Palmuvehka elää minulla ja jopa tekee uusia oksia, koska tarvitsee vettä niin harvoin ja on silminnähden hyvin voiva aina silloin tällöin tehdyt suihkutuksen jälkeen!
Uusimmat hankintani ovat kuvassa näkyvät rahapuut, jotka myös ilmeisesti pitäisi olla kuivasta tykkääviä :)
Leikkokukkia ostan aina välillä arkea piristämään. tulppaani ja neilikka on lemppareitani!

Ja nyt ei kun viherkasveja hankkimaan, vanhoille multia vaihtamaan ja arjesta teet juhlaa leikkokukilla!
 
-Henna-